Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Zakaj se ne počutim blizu Bogu?

Zakaj se ne počutim blizu Bogu?

Kako se odzvati, ko se počutimo oddaljene od našega stvarnika.

Ti je težko ostati osredotočen na Boga? Se neprenehoma vdajaš grehu in skušnjavam? Imaš težave živeti v skladu s svojo vero? Vidiš kako vedno znova in znova razočaraš Boga? Si razočaran nad samim sabo in se želiš spremeniti? Če je temu tako, vedi, da je to dokaz, da še nisi obupal – in to je dobra stvar!

Življenje kristjana je pot vzponov in padcev, zavojev in ovinkov. Včasih se počutimo zelo blizu Bogu, drugič pa se ponovno počutimo popolnoma same. To je OK; to je del našega potovanja. Vsak korak, ki ga naredimo, je priložnost, da rastemo v veri.

»Pa ne samo to, ampak se celo ponašamo s stiskami, saj vemo, da stiska rodi potrpljenje, potrpljenje preizkušenost, preizkušenost upanje.« Rimljanom 5,3-4

Lahko kdaj postanem popoln kristjan?

Imam dobro novico zate: popolni kristjan ne obstaja. Kristjani pregrešimo in bomo vedno pregrešili (1 Janez 1,8). Vendar pa krščansko življenje ne bi smelo biti življenje prostovoljnega greha. (To pomeni, da veš da grešiš, pa vseeno to storiš in tega ne obžaluješ). Verujemo, smo nova stvaritev (2 Korinčanom 5,17). V nas živi Sveti Duh, ki nam pomaga obroditi dober sad (Galačanom 5,22-23). Krščansko življenje bi moralo biti spremenjeno življenje – oziroma tako, kjer si želimo spremembe in si prizadevamo postati vedno bolj podobni Kristusu.  

Nihče ni popoln in nihče ne more svojo hojo s Kristusom prehoditi brez napak. Ampak lahko v srcu verjamemo, da nam bo oproščeno ne glede na to, kolikokrat pademo. Hkrati pa bi naš cilj moral vedno biti, da postajamo bolj sveti in smo bližje Kristusu. Včasih je to zapleteni proces, ampak Bog je dovolj velik, da se lahko s tem sooča.

Kako lahko ostanem blizu Bogu?

S časom je mogoče razviti način mišljenja, kjer se zavedamo, da je Bog vedno z nami – tudi ko se počutimo osamljene in zapuščene. Lahko se vedno bolj zanašamo nanj in smo odvisno od njega. On je nenehoma prisoten in k njemu se lahko vedno obrnemo, 24/7. Pot do tega, da je Bog v ospredju naših misli, je, da ostanemo v stiku z njim – prav tako, kot bi bili v stiku s prijateljem, s katerim si želimo ostati blizu.  

Moli, beri njegove besede v Bibliji, opazuj, kako deluje v tvojem življenju in si to zabeleži. Rimljanom 10,17 pravi: »Potemtakem je vera iz oznanjevanja, oznanjevanje pa je po Kristusovi besedi.« 1 Peter 2,2-3 pravi, da moramo: »Kot pravkar rojeni otroci zakoprneti po pristnem duhovnem mleku, da bomo z njegovo pomočjo rasli v odrešenje, če smo res okusili, da je Gospod dober.«

V svojem srcu vemo, da je Bog dober. Verjamem, da ste to doživeli in v svojem umu doumeli resnico. Zdaj je torej čas, da v tem živimo iz dneva v dan.

Ne moremo vedno biti ne duhovnem višku, življenje preprosto ne deluje tako. Določena stvar nas v nekem trenutku navduši, nato pa navdušenje mine. Ampak resnica o Bogu ostaja. Pomembno je, da se spominjamo čudovitih lastnostih Boga in njegove ljubezni, ter se opomnimo o prednostih življenja zanj.

LAHKO ti uspe.

Približati se Bogu je velikokrat lažje kot se zdi, ampak ne smemo pozabiti, da je to dnevi proces, zato je potrebno iti korak za korakom.


Vir: fervr.net

Sorodne objave: