Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Zakaj Bog ne usliši mojih molitev?

Zakaj Bog ne usliši mojih molitev?

Pridobi odgovor na ključna vprašanja o tem ali te Bog posluša in zakaj je včasih njegov odgovor ne.

Če za neko stvar moliš že dolgo časa in se ti zdi, da še vedno ni odziva, je razumljivo, da se začneš spraševati ali bo Bog sploh odgovoril na tvojo molitev.

Zakaj Bog ne odgovori vedno na naše molitve? Pa poglejmo.

Ali (te) Bog posluša?

Prvo vprašanje, ki si ga lahko zastaviš je, ali Bog sploh posluša. Biblija nam vedno znova in znova zagotavlja, da Bog sliši naše molitve. Poglej si naslednje biblijske vrstice:

  • Evangelij po Janezu 9:31
  • Petrovo pismo 3:12
  • Janezovo pismo 5:15
  • Jeremija 29:12-13
  • Psalm 66:17-20

Zakaj Bog ignorira moje molitve?

Samo zato, ker Bog ni odgovoril na tvojo molitev, za katero ti želiš, da odgovori, ne pomeni, da Bog ne bo odgovoril!

Če si kot majhen otrok starše prosil/a za sladkarije, so ti navadno odgovorili naslednje: DA, NE, ali POČAKAJ. Vsi ti odzivi so sami po sebi odgovor, četudi niso bili odgovor, katerega si želel/a.

Včasih Bog na naše molitve odgovori z da, včasih pa Bog reče ne ali počakaj.

Zakaj bi Bog na našo molitev rekel ne?

Težko je, ko je Božji odgovor na našo molitev ne, še posebej, ko si nekaj močno želimo, kot je na primer ozdravljenje naše ljubljene osebe ali sprejetje na določeno fakulteto.

Če Bog na našo molitev odgovori z ne, on vedno ima razlog. Božji načrti in nameni nam niso vedno jasni, v bistvu so nam redko jasni. Toda včasih nam je razsvetljeno, zakaj nam je Bog rekel ne, ko se kasneje zavemo, da nam je Bog odprl mnoge priložnosti, katere se prej ne bi zgodile.

Včasih Bog reče ne in tega v polnosti ne bomo nikoli razumeli, dokler se Jezus ne vrne. Na tej točki je pomembno, da si zapomnimo ključne resnice o Bogu: On je res dober, ima neskončno modrost, Bog nas ljubi in bo dal večno življenje svojim ljudem preko Jezusa Kristusa.

Kako naj čakam na Božji odgovor?

Če čakaš na Boga, da odgovori na tvojo molitev, je težko ob tem ne postati nepotrpežljiv ali zagrenjen. Toda Psalm 27:13-14 nas opominja in spodbuja: »Verujem, da bom videl dobroto Gospodovo v deželi živih. Upaj v Gospoda, bodi močan, tvoje srce naj se opogumi, upaj v Gospoda.«

Sorodne objave: