Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Zahvaljuj se za male stvari

Zahvaljuj se za male stvari

Več vedno dojamemo kot bolje, pa naj bo to denar, prijatelji, status ali sledilci. V naši naravi je, da živimo življenje kopičenja. Zbiramo in zbiramo, da bi vse (pa naj je karkoli) obdržali zase in to uporabili tako, kot se nam zdi najbolje.

Ampak naj vas vprašam nekaj vprašanj:
Koliko denarja je dovolj denarja?
Koliko slave je dovolj slave?
Koliko prijateljev je dovolj?
Če si vodja, koliko vpliva je dovolj?

Prosim, vzemi si sekundo, da resnično razmisliš o teh vprašanjih in jih apliciraš na stvari, ki zavzemajo tvoje življenje in misli. Koliko in kaj je dovolj zate?
Zelo, zelo težko je najti trden odgovor na ta vprašanja. In to je problem pri življenjskem stilu kopičenja (ko si vedno želiš več nečesa) – nikoli ne vemo, kdaj je dovolj.

Življenje ne pomeni vedno dobivati več

Življenje včasih vidimo kot dirko, ampak dejansko to ni dirka (še dobro, ker sam tečem kot ranjena hlevska žival). Nikoli ne vemo, kje je ciljna črta v našem življenju – vse bi se lahko končalo, še preden si prebral ta stavek.

Ok, še si z mano. Dobro. Bilo bi res nenavadno zame.

Kakorkoli, medtem ko smo tu v našem nedoločljivem času, imeti VEČ v življenju ni Božji načrt, ampak on želi, da uživamo in smo hvaležni za to, kar nam je že dano.

Kljub temu sem opazil vsaj eno stvar, ki je dobra. Dobro je, da ljudje jedo, pijejo in uživajo v svojem delu pod soncem v kratkem življenju, ki jih ga je Bog dal in sprejmejo svoj delež v življenju. In dobra stvar je prejeti blagostanje in dobro zdravje od Boga ter v tem uživati. Da uživaš v svojem delu in
sprejmeš svoj delež v življenju – to je zagotovo darilo od Boga. (Pridigar 5:18-19)

Verjamem, da ta vrstica pomeni točno to, kar pravi. Imej hrano, uživaj s prijatelji in družino ter ustvari kar največ iz svoje službe, hkrati pa se Bogu zahvaljuj za to.

Bog ti morda bo, ali pa tudi ne, dal več premoženja ali več vpliva ali več prijateljev. Če ne sprejmeš svojega deleža v življenju sedaj, ni pomembno koliko več ti bo Bog še dal, vedno si boš želel še nečesa drugega, prav tako kot sedaj.

Uživaj v preprostih stvareh v življenju.

Naredi inventuro vsega, kar imaš. In res mislim vsega. Mobilni telefon, tekoča voda, postelja, pohištvo, avto, čevlji, sposobnost hoje – vsega kar imaš. Potem si vzemi trenutek, da se zahvališ Bogu za vsako stvar ob zavedanju, da si ničesar nisi zaslužil.

Nadaljnje si vzemi še trenutek, da razmisliš tem, kakšno bi bilo tvoje življenje brez teh stvari, ki jih že imaš. Kako bi bilo, če bi ti bil tvoj avto, četudi je slab, danes odvzet? Kako bi bilo živeti brez naprave, ki jo uporabljaš, da sedaj bereš ta članek? Vprašaj se ta vprašanja za celotni seznam.

In končno, odloči se uživati in se zahvaljevati za to, kar imaš, namesto da to jemlješ za samoumevno. Namesto, da se jeziš na svojo družino, potlači svoj ponos in jih pelji na kosilo ter se pogovarjaj z njimi. Pojdi na sprehod – namesto, da gledaš v svoj iPhone, pojdi in poglej drevesa. Čudovita so! Le kako se je Bog spomnil dreves? In kako neverjetno je, da tvoje oči vidijo v barvah, prav vsako podrobnost. To je dar od Boga. Sprejmi svoj delež. Uživaj v tem, kar že imaš. Zahvaljuj se Bogu. Poleg tega za te, ki sledijo Jezusu, sledi še VELIKO več. 


Vir: fervr.net

Fotografija: unsplash.com 

Sorodne objave: