Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

To je lahko razlog, zakaj Bog še ni odgovoril na tvojo molitev

To je lahko razlog, zakaj Bog še ni odgovoril na tvojo molitev

Eden izmed velikih izzivov glede molitve je to, ko nanjo ne dobimo odgovora. Tu nam morda pride na misel neka specifična prošnja. Sprašujemo Boga, zakaj še ni odgovoril. Ampak problem s tem je, da mi sami ne najdemo primernega odziva na dejstvo, da Bog še ni dal odgovora. Naslednje zgodbe iz Biblije nam lahko pri tem pomagajo in nas spodbudijo.

  1. Marta in Marija: Prosili sta Jezusa naj pride, ampak on je čakal, dokler Lazar ni umrl. Jezusov razlog: Ni še čas, saj prihaja večji čudež. Abrahamu je bil dan podoben odgovor, ko je prosil za otroka. Bog ni odgovoril, dokler ni bil čudež resnično velik. Kaj se lahko iz tega naučimo? Nam v izziv: Še naprej prosimo!

  2. Jakob: Razmišljal sem o Jakobu in o njegovem potovanju, ko je bil Jožef v Egiptu. Jakob je moral razmišljati o Jožefovih sanjah, medtem ko je bil Jožef v Egiptu. To vemo, ker ko pride vest, da je Jožef živ do Jakoba, vidimo, da so te sanje pomagale Jakobu verjeti, da so novice resnične. Kaj je torej Bog lahko govoril Jakobu v vseh tistih letih? Ne poznaš celotne zgodbe. In kaj se lahko naučimo mi? Še naprej prosimo!

  3. Job: Ko gledamo Jobovo trpljenje, vidimo, da prosi Boga za odgovor. Zakaj toliko trpi? Čeprav lahko mi vidimo, kaj se je v ozadju dogajalo v nebesih, nikoli ne beremo, da je tudi Job to ugotovil. Kot če bi Bog rekel, “Jaz sem Bog in ti nisi, torej se te ne tiče.” Ampak tudi v takih situacijah je lekcija za nas: Zaupajmo, da Bog ve kaj dela in še naprej prosimo.

  4. Daniel: Ko beremo Danielovo zgodbo, vidimo, da moli molitev, na katero takoj ne dobi odgovora. Ko končno dobi odgovor, izvemo, da je bila duhovna borba ta, ki je zadrževala odgovor. Lekcija za Daniela in za nas je: Morda smo v duhovni borbi, zato še naprej prosimo.

Ko gledamo življenja teh, ki so bili pred nami, vidimo nauk: še naprej prosimo! Ko čakamo na odgovor: še naprej prosimo! Razen, če nam je dan odgovor “ne”: še naprej prosimo! Morda ne bomo, tako kot Job, nikoli razumeli zakaj, ampak vseeno prosimo naprej!

Katero prošnjo moraš ti prinesti k Bogu, da se bo nekaj spremenilo?


Vir: www.charismamag.com
Fotografija: unsplash.com

Sorodne objave: