Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Stremiš k popolnosti?

Stremiš k popolnosti?

Ne dopusti, da te'' Hollywoodska'' slika privede do občutka manjvrednosti.

Popolnost. P-O-P-O-L-N-O-S-T. Devet majhnih črk, ki tvori besedo, katero bi morali odstraniti iz slovarja, saj nihče nima sposobnosti, da bi jo dosegel.

Slovar popolnost definira kot biti svoboden od vseh možnih napak, nepravilnosti.

Smešna stvar definicije je trditev, da biti popoln pomeni biti svoboden od nečesa. Sedaj želim, da se ustaviš in pomisliš na čas, ko si se počutil najbolj svobodnega? Kaj je to bilo zate? Kdo je bil takrat ob tebi? Kaj je sprožilo ta občutek v tebi?

Razkritost in brezsramnost

Najti svobodo je zame pomenilo priti do spoznanja, da se mi ni bilo potrebno več pretvarjati biti nekdo drug. Ne morem vam povedati, kolikokrat sem poskušala biti nekdo drug, da bi potem lahko dosegla standarde tistega fanta ali drugih ljudi. Prilagajanje sebe standardom popolnosti me je pravzaprav ujelo v zanko in mi preprečilo, da bi postala žena, za katero me je Bog ustvaril. Resnična svoboda je prišla takrat, ko sem spoznala, da to kdo sem, ni odvisno od tega, kaj drugi pravijo ali kaj pravijo fizični standardi.

Spoznala sem, da to kdo sem temelji le na tem, kar Bog pravi, da sem.

Resnična svoboda je, kadar vem, da sem ljubljena in sprejeta od Boga, ki me vidi takšno, kot sem v resnici. Počutim se svobodno, kadar vem, da mi ni potrebno nositi maske ali predstavljati drugo verzijo sebe, da bi me Bog še naprej ljubil.

Resnična vrednost

  • Si že kdaj želel ugoditi potrebam drugih ljudi po njihovih idealih popolnosti?
  • Se boriš s tem, da bi prekinil nenehoma dosegati popolnost?
  • Ali posvečaš preveč pozornosti mnenju svojih vrstnikov?

Če je tvoj odgovor ja, bi te spodbudila, da pogledaš primerjavo med tem, kaj ceni Hollywood in kaj ceni Bog.

  1. Tvoje telo

Hollywood pravi….da bi morali narediti vse za svojo vitko postavo.

Bog pravi…da nas je stkal v materinem telesu in nas ustvaril čudovite (Psalm 139:13-14). To pomeni, da te je ustvaril unikatnega.

Bog nas ni ustvaril popolnoma enake, da bi se med seboj izposojali. Tvoje telo je oblikoval drugačno od tvoje mame, sestre, najboljšega prijatelja. Bog ti je dal to telo in želi, da uživaš v njegovi edinstveni izdelavi. Ljudje so v različnih oblikah in velikostih zelo lepi in vredni ljubezni. Sprejmi se kot si in vedi, da si edinstven!

  1. Uspeh

Hollywood pravi…uspeh je imeti sanjsko službo in zaslužiti veliko denarja.

Bog pravi…uspeh je, ko uporabljamo darove in talente, ki nam jih je Bog dal, da z njimi vplivamo na ta svet. Kološanom 3,17 pravi: » In vse, karkoli delate v besedi ali v dejanju, vse delajte v imenu Gospoda Jezusa in se po njem zahvaljujte Bogu Očetu.

Kaj je tvoja strast? Uživaš v pisanju? V plesu? Košarki? Umetnosti? Delu? Kar koli to je, se potrudi, da s tem daš Bogu slavo in čast. Zahvali se mu za to, kar ti je zagotovil in se ne zanašaj na zaklade tega sveta.

  1. Tvoja lepota

Hollywood pravi…da lepoto pokažeš z lepotnimi izdelki kot so maskara, šminka, puder, parfum. Oglaševalne reklame današnjega časa punce in ženske napeljujejo, da s pomočjo teh stvari lahko dobijo fanta/moškega in le tako dosežejo svojo idealno vrednost.

Bog pravi… milina je varljiva in  lepota je prazna, žena, ki se boji Gospoda pa je vredna hvale. (Pregovori 31,30)

Čeprav vem, da z nošenjem ličil, parfumov ipd. ni nič narobe, verjamem, da imajo sposobnost, da nas odvrnejo od tega, da več ne vemo, kdo v resnici smo v naši notranjosti.

Zares, Gospod ne vidi, kakor vidi človek. Človek namreč vidi, kar je pred očmi, Gospod pa vidi v srce. (1.Samuel 16,7)

Ta vrstica nam pove, s čim se Bog resnično ukvarja – z našim srcem. Nič ni narobe s tem, da si želiš izgledati lepo. Vendar je pomembnejša tvoja notranja lepota. Bog si želi, da vsakodnevno hodiš z njim, imaš oseben odnos z Bogom, kar je pomembnejše od vsega.

Komu boš sledil?

Torej…na tebi je. Komu boš sledil? Se boš oziral na nerealistične standarde popolnosti, ki jih določa Hollywood ali pa se boš oziral na Boga?

Želiš vedeti, kako razbiti ideale, ki jih je postavil Hollywood in živeti z zdravo miselnostjo, ki temelji na Božjih resnicah?

Tukaj je rešitev: začeti moraš živeti v luči dejstva, da je Božje mnenje o tebi pomembnejše kot katerokoli drugo mnenje. Če se osredotočiš na mnenje Boga, boš zlomil vezi, v katerih si nekoč bil in začel teči v življenje popolnosti – na Božji način.

Se to ne sliši kot življenje, ki ga je vredno živeti?


vir: fervr.net

foto: unsplash.com

Sorodne objave: