Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Sprejmi svojo identiteto: Božji otrok

Sprejmi svojo identiteto: Božji otrok

Ne zavračaj tega, kdo si, ampak vstopi v življenje, ki ti je namenjeno!

Življenjska dejstva

Kaj je tvoja identiteta? Da bi odgovorili na to vprašanje, hitro pomislimo na več dejstev, s katerimi se lahko opišemo. Ta dejstva so lahko: narodnost, etnična pripadnost, akademski naziv, ekonomski status, zakonski stan, izobrazba in drugo. Res je, da vsa ta dejstva opisujejo našo identiteto, vendar obstaja višja resnica, ki razkriva, da smo kot verniki otroci Boga – Stvarnika vesolja.

Razlog, da narodnost in zakonski status imenujem »dejstva,« je ta, da se dejstva lahko spreminjajo. Dober primer je tvoja izobrazba. To dejstvo se je od tvojega otroštva močno spremenilo. Tudi narodnost ni nespremenljivo dejstvo, ker je le-ta odvisna od meja, ki jih je vnaprej določil človek. Samo pomisli na to, da je včasih večina Teksasa bila del Mehike in da je bil Izrael kot država ustanovljen šele l. 1948. Ljudje dejstva pogosto ustvarimo glede na trenutno razumevanje in interpretacijo določenih podatkov. Ko prejmemo nove podatke, se naša dejstva spreminjajo.

Življenjska resnica

Zdaj, ko smo spregovorili o dejstvih, želim govoriti še o nečem pomembnejšem – o resnici. Predstaviti želim idejo, za katero doslej verjetno še nisi slišal. Ko razmišljaš o svoji identiteti, premisli o naslednji izjavi: Ne moreš spremeniti tega, kdo si, zato to preprosto sprejmi. Ko pravim, da ne moreš spremeniti tega, kdo si, ne govorim o življenjskih dejstvih, ki sem jih prej predstavil. Hobiji, finančno stanje in drugo so spremenljiva dejstva, jaz pa želim govoriti o tvoji identiteti ljubljenega Božjega otroka. Ko spoznaš, da si kot sledilec Jezusa Kristusa za vedno odrešen in ljubljen, se tvoja miselnost povsem spremeni. Kot kristjani moramo v popolnosti sprejeti svojo identiteto, sicer izgubimo mnogo tega, kar je Bog pripravil za nas.

Naj pojasnim to idejo. Če bi tvoji starši imeli res veliko denarja in bi te v šolo prišli iskat s helikopterjem, se lahko odzoveš na dva načina. Lahko te je sram, ker ostali otroci niso deležni takšnega prevoza, ali pa sprejmeš prevoz domov, ker si sprejel, da je tvoj način življenja pač takšen. Če bi zavrnil prevoz domov s helikopterjem, starši ne bi bili ponosni na tvojo ponižnost, ampak bi čutili, da se sramuješ svojega porekla.

Ne zavračaj svoje identitete

Zakaj sem uporabil ta primer? Zato, ker sem želel pokazati, da večina kristjanov tega, kar jim je dano, ne sprejme v celoti. Ker ne moreš spremeniti tega, kdo si, naj te ne bo sram ljudem povedati, katere prednosti imaš zaradi tega, ker si otrok Kralja. Povej jim, da te tvoj Oče brezpogojno ljubi, da je umrl zate, zato da bi ti imel življenje v obilju, da ti daje moč, da lahko delaš prave stvari, in ti pomaga, da hodiš po pravi poti. Nekateri ljudje mislijo, da je to domišljavo, toda ne zmeni se za to. Kristjani smo se predolgo odrekali »vožnji v helikopterju,« zato da bi izpadli ponižni. Pomisli, katerakoli čudovita darila, ki ti jih nameni tvoj Oče, so njegov izraz ljubezni do tebe. Odloči se, da boš od danes naprej sprejemal načrte, ki jih ima Bog zate. On te želi blagosloviti, ti dati večno življenje in večni dostop do njega.

Sem ljubljen otrok kralja

Si, kdor si – ljubljen Božji otrok. Tebe ne definirajo začasne identitete tega sveta, zmotne ideje, tvoje šibkosti ali tvoji strahovi. To vse so stvari, ki jih sicer lahko doživljaš, vendar ne predstavljajo tega, kdo v resnici si. Nisi zguba, kajti to se lahko spremeni. Nisi zasvojenec, kajti to se lahko spremeni. Nisi izobčenec, kajti tudi to se lahko spremeni. Ne razmišljaj o tem, kdo ali kaj nisi. Osredini se na to, kdo si, in to te bo peljalo bližje k Bogu in naprej v življenju. Ti si njegov otrok in to se ne bo nikoli spremenilo.


Avtor: Tamara Guy

Vir: fervr.net

Foto: unsplash.com

Sorodne objave: