Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Pripravi se na Božič!

Pripravi se na Božič!

Težko je verjeti, da je leto ponovno naokoli in da nas od Božiča ločita še slaba dva tedna. Prazniki pridejo in odidejo še preden se jih dodobra zavedaš. Zato se to leto nekoliko zaustavi in resnično doživi ta poseben čas osredotočen na družino, radost, dajanje in najpomembnejše – Jezusa. Tu je nekaj idej, kako lahko svoje srce pripraviš na Božič.

1. Premišljuj

Zabeleži si mnoge razloge, za kaj si lahko hvaležen ta Božič. Preživi čas v zahvaljevanju Bogu posebej za poti, ki jih je on pripravil zate – duhovno, v odnosih, v financah ipd. Zahvaljuj sem mu za njegovo dobroto, milost in zvestobo v vseh obdobjih tvojega življenja.

2. Druži se

Brez motenj preživi čas z ljudmi, ki jih imaš rad. Če je potrebno zmanjšaj število aktivnosti in praznovanj, ki se jih želiš udeležiti, in se osredotoči na čas, ki ga preživiš z družino. Velikokrat le hitimo skozi mnoge obveznosti okrog Božiča in zamudimo čas, da bi bili res prisotni v trenutkih, ko smo s svojimi bližnjimi. Ustvarjaj skupne spomine med tem ko praznuješ Božič.

3. Poj

To se morda sliši nekoliko smešno, ampak preživi čas v glasnem petju svojih najljubših božičnih pesmi. Nameni pozornost besedilu in se zahvaljuj Bogu za njegovo čudovito darilo – našega rešitelja. Poj tradicionalne božične himne kot slavilne pesmi Bogu.

4. Praznuj

Jezus, ta ki vse drži v svojih rokah, se je odločil priti na svet v najbolj ponižni obliki – kot majhen, nebogljen otrok. Jezusovo rojstvo je največje darilo, ki ga bomo kadarkoli prejeli in to je zagotovo razlog za praznovanje. Sprejmi radost, ki jo najdeš v rojstvu Emanuela – Bog z nami!

5. Poslušaj

Vadi se v resničnem poslušanju drugih, ko se zbereš z družino in prijatelji. Če imate večerjo, odpirate darila ali le sedite in se pogovarjate s tistimi, s katerimi se že dolgo niste videli, posveti svojo pozornost temu, kar pravijo in ne razmišljaj le o svojem odzivu. Resnično poslušanje je eden od najboljših načinov, kako svojim ljubljenim pokažeš, da ti je res mar.

6. Spomni se

Nameni pozornost dejstvu, da je bil naš rešitelj rojen posebej za to, da bi lahko nekega dne umrl za naše grehe. Zahvaljuj se mu za njegovo pripravljenost, da vstopi v ta zmeden, zlomljen, brezupen svet. Veseli se v očetovi ljubezni in v spoznanju, da je on poslal svojega edinega sina, da plača ceno za greh – za naš greh. Spomni se tudi čez kaj vse je moral iti na križu, da bi nas rešil.

7. Uživaj

Božič je čudovit čas – svetlikajoče se lučke, skrbna okrasitev, čudoviti trenutki z družino. Ceni male trenutke. Zaustavi se in se v radosti zavedaj lepote, ki te obdaja.

8. Beri

Preuči zgodbo Kristusovega rojstva. Namesto da le preletiš 1. poglavje Mateja ali 2. poglavje Luka, si vzami čas, da res premisliš o teh besedah. Počasi preberi odlomke in bodi pozoren na podrobnosti, ki jih morda prej nisi opazil. Prosi Gospoda, da ti pomaga opaziti nove stvari, ko poskušaš brati zgodbo s svežimi očmi.

9. Moli

V molitvi dvigni tiste, ki ne poznajo Jezusa. Moli za izgubljene in zlomljene. Prosi Boga, da ti odpre oči za priložnosti, da deliš evangelij z ljudmi okrog sebe – z družino, prijatelji ali celo neznanci. Moli za tiste, ki so povsem sami ta Božič; moli da bi se srečali z Jezusom in našli upanje v njem, ki jih ljubi in jih ne bo nikoli zapustil.

10. Slavi

Božič je čudovita priložnost za slavljenje. Slavljenje Boga je veliko več kot le petje; je način življenja. Ta Božič se odloči, da ga boš slavil s svojim načinom življenja. Govori besede, ki prinašajo življenje, namesto da potlačijo druge. Nesebično ljubi druge. Ponižno služi svoji družini. Slavi Boga z majhnimi trenutki v svojem vsakodnevnem življenju.


Vir:brentwoodbaptist.com

Foto: unsplash.com

Sorodne objave: