Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Naša sedanjost oblikuje našo prihodnost

Naša sedanjost oblikuje našo prihodnost

Kdo drži našo prihodnost? To je pomembno vprašanje, na katerega mora vsak od nas odgovoriti pošteno. Kot kristjanom nam je morda enostavno reči, da je naša prihodnost v Božjih rokah; vendar, koliko od nas to dejansko verjame? Koliko nas zaupa njemu? Ali res verjamemo, da Bog usmerja naše korake in oblikuje svoje načrte za naše življenje? Če je tako, zakaj sploh skrbimo za jutri? Iskreno, lahko je zaupati Bogu, ko se stvari odvijajo po načrtu; kaj pa, ko se ne?

Poglejmo Jožefa. Jožef je že kot mlad človek dobil sanje, da bo postal vpliven voditelj, ki se mu bodo podredili celo njegov oče in bratje. Vendar se Jožef skozi vrsto nepredvidenih dogodkov znajde kot suženj, lažno obtožen kaznivega dejanja, ki ga ni nikoli storil, zaprt, da zgnije v zaporu. V tišini noči se je verjetno spraševal: "Kaj počnem tukaj?"

Jožef je bil točno tam, kjer je moral biti. Kljub nepričakovanemu je znal zaznati božansko orkestrirano verigo dogodkov, ki so dosegli vrhunec z izpolnitvijo obljube. Božansko pozicioniranje je vodilo k božanskemu napredovanju. Če gledamo od konca nazaj, je to preprosto razumeti. Ko pa smo nekje med obljubo in njeno izpolnitvijo - ko tisto, kar je trenutno v naših rokah, ni videti, kot tisto, kar smo si zamislili v svojem srcu – nas zmeda obda in se sprašujemo: „Bog, kaj počnem tukaj? Sem tam, kjer bi moral biti? Sem te nekako zgrešil?"

Tako kot Jožef, moramo v takih trenutkih zaupati, da nas je Bog strateško postavil po svojem načrtu in namenu. Medtem ko naša prihodnost počiva v Božjih rokah, je naša sedanjost v naših rokah, da jo upravljamo. Današnji dan je most med našo preteklostjo in prihodnostjo. Zaradi tega je Jezus učil, da naj namenimo vso svojo pozornost temu, kar Bog dela v tem trenutku in naj si ne delamo skrbi glede tega, kar se bo ali se ne bo zgodilo jutri. Bog nam bo pomagal se soočiti s stvarmi, ki pridejo, ko bo čas za to. (Matej 6:34).

Naša sedanjost zahteva našo popolno pozornost, kajti kraj, kjer smo, je ključen za to, kam gremo. Ko bomo razumeli to resnico, bomo razumeli, da bodo odločitve, ki jih sprejemamo danes, oblikovale našo prihodnost. Jezus nam je svetoval, naj se ne obremenjujemo toliko s prihodnostjo, da bi zgrešili pomembnost današnjega časa. Ko bomo izkoristili moč "tukaj in zdaj" se bomo uskladili z našim namenom "tam in potem".

Če bomo pozornost namenili sedanjosti, bomo morali ovrednotiti odločitve, ki smo jih sprejeli. Smo ubogali Boga in mu v celoti sledili? Če ne, se pokesajmo in izvedimo potrebne prilagoditve. Če pa smo bili poslušni, je morda naše nelagodje božanska motnja, ki nas pripravlja na spremembe.

Razumimo, da je danes vse, kar imamo. Današnja poslušnost je ta, ki bo odprla pot do jutrišnje nagrade. Seme, ki ga sejemo danes, je tisto, ki bo določilo letino, ki jo bomo poželi jutri.

Naša prihodnost se začne tukaj in zdaj.


Vir: messengerinternational.org

Avtor: David Gutierrez

Foto: unsplash.com

Sorodne objave: