Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Molitev, ki mi je spremenila življenje

Molitev, ki mi je spremenila življenje

Ko sem bila mlada kristjanka, sem imela obdobje, ko bi se prerekala s tabo glede namena preizkušenj. Verjela sem, da če si živel v skladu z Božjo besedo, se ti ni moglo zgoditi nič slabega. Tako razmišljanje je bilo preprosto naivno. Bila sem mlada in nespametna in poučena v nečem, kar ne bi preživelo test časa.

Mislila sem, da je tako učenje globoko, v resnici pa je me pripravilo le na življenje v plitvini. In vedela sem, da ne želim ostati tam. In če si sam tak kot jaz, želiš doživeti vse, kar ima Bog zate – in to pomeni zapustiti plitvine in se globoko ukoreniniti v Božji besedi.

Vse kar potrebujemo za življenje in pobožnost je res utemeljeno v Božji besedi, ampak preizkušnje življenja so te, ki nas ženejo na naša kolena, da je lahko ta resnica uresničena v naših življenjih in skozi njih. V tem pogledu Božje besede ne beremo več kot predlogov za najboljše prakse v življenju, ampak kot besede življenja.

To je bilo kratko in zmedeno obdobje v mojem življenju, pretežno zato, ker sem se pretvarjala in zakopavala stvari. Bila sem mlada, pravkar odrešena in sveže poročena in sprememba mojih tal se je še morala zgoditi. Bilo je le nekaj prask na površju. Spomnim se, ko se je vse spremenilo. Bila sem globoko v intimnem času slavljenja in molitve. Neumno sem si predstavljala, da je, samo zato ker sedim v prvi vrsti cerkve kot novopečena pastorjeva žena, potrebno v mojem življenju nasloviti le nekatere stvari. V popolni zaupnosti sem povabila Boga, da izdolbe moje življenje. Ni minilo niti štiriindvajset ur preden sem obžalovala svojo odločitev.  

Dragi nebeški oče… sem rekla, da me izdolbi? Lahko to vzamem nazaj? To je bil le strasten trenutek napolnjen s slabo izbiro besed. Mislila sem reči, da površinsko oblikuj in olepšaj moje življenje.

Ni reagiral na to umaknitev besed. Želel je narediti nekaj globljega v mojem življenju in izdolbitev je bila izbira besed, ki jo je vodil Duh. Izdolbsti pomeni »nekaj izkopati in odstraniti«. Ko sem Boga prosila, da izdolbe moje srce, je bilo kot da bi mu dala lopato in ga prosila, da izkopa in odstrani vse, kar ne sodi tja. Kot veliko kristjanov sem tudi sama živela z globokimi hrepenenji in plitvimi molitvami.

Pred tem nevarnim trenutkom v slavljenju, so me moje molitve pogosto pustile prazno. Besede, ki sem jih šepetala, niso bile katalizator v mojem življenju, ker sem še vedno molila bolj iz dolžnosti kot iz predanosti. Molila sem tako, kot sem slišala moliti druge. Ja, rekli so mi, da je molitev preprosto pogovor z Bogom, ampak ni sem si mogla pomagati, da si ne bi predstavljala sebe pred prestolom, obdane z božanskimi bitji, ki so poslušala moje besede in ki so se jim moje slabotne besede zdele smešne.

Zaradi take miselnosti nisem vedela, kako naj oblikujem besede v svojih molitvah, da bi te zaobjele divji vihar golega obupa, ki je divjal v meni. Vedela nisem niti tega, kaj naj naredim s svojo obupano, bolečo lakoto po nečem večjem.

Od takrat sem se naučila, da bo Bog uporabil preizkušnje, da poglobi moje molitve. Preden sem dala Bogu dovoljenje, da izdolbe moje življenje, nisem vedela, kako Bogu dovoliti da naredi nekaj globljega v meni. Vsaka težava in preizkušnja je bila nemudoma odbita. Namesto, da bi se lotila preizkušnje, sem se vklepala v stare vzorce navad in ujetosti. Če so pritiskale, sem bežala. Če bežanje ni delovalo, potem sem se skriva v upanju, da izginejo.

Ironija je, da so bile ravno te preizkušnje te, ki jih je Bog uporabil, da sem dozorela in odrasla v svoji veri. Težki časi imajo moč, da nas preobrazijo iz tega, kdo smo, v to, kar si želimo biti. Torej ne beži od njih. Sprejmi jih in poglej, kako bo Bog izdolbel tla tvojega srca skozi njih.

Prijatelj, ne boj se globokega dela, ki ga želi Bog narediti v tvojem srcu. Morda ne bo vedno prijetno, ampak na koncu bo vedno vredno. Bog je pripravljen s svojo lopato. Če se želiš prenehati poigravati na površju in mu dovoliti, da začne trajno spremembo v globinah tvoje osebnosti, potem mu daj dovoljenje, da začne kopati… in se pripravi.


Avtor: Lisa Bevere 

Vir: messengerinternational.org

Fotografija:unsplash.com

Sorodne objave: