Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Kako začneš in končaš svoj dan?

Kako začneš in končaš svoj dan?

Štiri stvari, ki lahko narediš namesto brskanja po telefonu.

Priznam – nekoliko sem zasvojena s socialnimi omrežji.

Del moje službe je, da sem na socialnih omrežjih, ampak tam preživim veliko časa tudi, ko to ni za službo. Gledam videe o mačkah, brskam po Instagramu ali pa sem prilepljena na Twitter, medtem ko nekdo v živo tvita o oddaji The Bachelor.

Pred kratkim sem se poročila in sedaj, ko si spalnico delim še z nekom, sem postala veliko bolj pozorna na to, kako socialna omrežna krojijo moj dan. Svoj dan začnem s preverjanjem elektronske pošte na svojem telefonu. Končam ga tako, da vsaj malo pobrskam po Facebooku.

Ampak to ni način, kako želim začeti in končati svoj vsakdan! Zato je tukaj nekaj boljših načinov, ki sem jih preizkusila, da zapolnim svoj dan – morda boste tudi vi razmislili o njih.

Branje Biblije

Branje Biblije je čudovit način za začetek dneva. Svoje misli napolniš z Božjo besedo preden se karkoli zgodi in to ti daje oporo, h kateri se lahko vračaš čez ves dan. Prav tako imaš ves dan časa, da razmišljaš o tem, kar si prepral ali česa si se naučil.

Branje Biblije zvečer je prav tako dobra ideja – veliko ljudi že bere pred spanjem, zato je to enostaven način, kako lahko najdeš čas za Boga. Zdrsni med nekaj poglavij pisma Rimljanom preden odpreš Harryja Potterja.  

Molitev

Molitev pred začetkom dneva kaže tvojo odvisnost od Boga. Svoje cilje, strahove in sanje o dnevu, ki je pred tabo, daješ svojemu Stvarniku in Rešitelju in mu dovoljuješ, da umiri tvoje skrbi in ti pomaga, da mu zvesto služiš skozi dan. Kratka molitev zjutraj ti bo tudi pomagala, da se obrneš na Boga v skozi dan.

Molitev zvečer je dober način, da se zahvališ Bogu za vse njegove blagoslove skozi dan. Prav tako lahko moliš za ljudi, s katerimi si se srečal v tem dnevu. Molitev ti tudi pomaga, da umiriš vsako negotovost, ki ti krati spanec. Predaj svoja bremena Jezusu in uživaj v mirnem spancu.

Razgibaj se

Vadba zjutraj zame ni najbolj privlačna – sovražim, da me zebe, moja postelja je tako udobna in šport preprosto NI moja stvar. Vseeno pa je skrb za naša telesa način, da pokažemo spoštovanje in hvaležnost Bogu za življenje in zdravje, ki nam ga daje, zato je vsakodnevna vadba zelo pomembna. Če boš svoj dan začel s kratkim tekom, vodeno vadbo iz YouTube-a ali samo s kratkim raztezanjem, boš lahko ostal v formi, zdrav in pripravljen na še en dan služenja Bogu. Tudi zdrav zajtrk je dobra ideja!

Vadba pred spanjem ti lahko pomaga do boljšega počitka. Samo poskrbi, da se potem tudi umiješ, da ne postanejo tvoje rjuhe vse potne!

Pogovarjaj se z nekom

Kdo je doma, ko zjutraj vstaneš? Se tvoji starši pripravljajo za službo? Tvoji bratje in sestre gledajo TV v dnevni sobi? Namesto, da v sobi brskaš po telefonu, vstani in se pojdi pogovarjat z njimi. Uporabi jutro, da ojačaš svoje odnose, spodbudiš svojo družino ali, če živiš v krščanski družini, celo moliš z njimi za dan, ki je pred vami.

Podobno tudi zvečer; po koncu večerje ne odvihraj v svojo sobo, kjer sediš v svoji jami in si obsijan le z lučjo svojega prenosnika. Druži se z ljudmi okrog sebe. Pogovarjaj se s svojimi brati in sestrami, povprašaj svoje starše o njihovem dnevu in uživaj v dragocenem času, ki ga imate skupaj kot družina.

Kako si zadnje čase začenjal in končeval svoje dneve? Katere spremembe lahko uvedeš, da boš v teh urah bolje slavil Boga?


Vir: fervr.net
Fotografija: unsplash.com

Sorodne objave: