Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Kako te Bog pripravlja na spremembo

Kako te Bog pripravlja na spremembo

Da bi se premaknili naprej z Bogom, moramo sprejeti spremembo. Gospod pravi: "Ne spominjajte se prejšnjih reči, ne mislite na nekdanje reči.  Glejte, nekaj novega storim, zdaj klije, mar ne opazite? Da, speljal bom pot skozi puščavo in reke skozi pustinjo." (Izaija 43:18-19)

Ko Bog v naša življenja pripelje napredek, le ta pogosto sledi procesu priprave. Ta proces je nujen, saj nam pomaga odložiti kar je Bog že naredil, zato da lahko objamemo kar On še želi narediti.

Sprememba, ki jo Bog začne, ni lahka, ampak je vedno v korist za našo rast in napredek. Pogosto se upiramo spremembi, saj vpliva na naše udobje. Zato vprašanje, s katerim se mnogi bojujejo, je: zakaj so potrebne težave ali časi suše, da pride do spremembe?

Definitivno smo bitja navade in lahko postanemo zakoreninjeni v naših navadah. Ko so ti vzorci vzpostavljeni, nam jih je neudobno popravljati. Ampak, če želimo vstopiti v polnost, katero je Bog pripravil za nas, moramo biti pripravljeni zapustiti našo cono udobja, ter iskati pot, na katero nas vodi Božji Duh. Ta pot nas pogosto vodi skozi pustinjo, kot je opisano v Svetem Pismu. Tam Bog naredi, da vzklije novo življenje.

V poznih letih 1980 sem bil mladinski pastor velike cerkve v Orlandu na Floridi. To je bila moja prva resna služba učiteljstva. Po nekaj letih delovanja kot mladinski pastor mi je Božji Duh povedal, da prihaja sprememba: "Odstranjen boš od dela mladinskega pastorja," mi je rekel: “in jaz te bom poslal v cerkve in na konference v mesta od vzhodne do zahodne obale Amerike; od Kanadske meje do Mehiške meje; na Aljasko in Havaje..."

Lisi sem povedal, kaj mi je Duh rekel in sprejela sva to z vsem srcem, in tega nisva z nikomer delila, razen s prijateljem, ki je pastor v drugi državi. Bog je rekel, da bo to storil in vedel sem, da če je zares On govoril, ne potrebuje pomoči, da se to zgodi.

Ampak v enem letu se ni nič zgodilo. V tem času čakanja sem preživel več časa v molitvi kot kdajkoli prej - kljub temu, da sem se v času molitve počutil suhega in težkega. Ne samo to, ampak se je zdelo, da je tudi moja originalna vizija za mladinsko delo za Boga izginjala. Po vrhu vsega tega smo šli čez zunanje in notranje preizkušnje, kot nikoli prej. Začenjal sem priznavati vsak greh, ki sem se ga spomnil, ki sem ga mogoče naredil, ker sem verjel, da sem imel skrit greh v svojem življenju - ampak še vedno ni prišla osvoboditev od suše, ki sem jo občutil.

Nekega dne, ko sem iskal Boga za odgovore, mi je Gospod rekel: "Nisi v puščavi, ker si grešil! Jaz te pripravljam na spremembo, ki prihaja." Bog je znotraj mene oblikoval karakter, ki je bil potreben za moje nadaljnje delo v službi za Boga. S tem da sem postajal nestrpen me je pripravljal tudi na to, da bom lahko zapustil trenutno službo. Če ne bi bili vsake toliko potrebno pretreseni, bi mnogi izmed nas zamudili nove stvari, ki jih Bog želi, da jih naredimo. Končno mi je Bog prinesel spremembo, ki jo je obljubil. Ko gledam nazaj vidim, da je Bog pripravljal rojstvo najini službi za Boga v Ameriki in na koncu za narode.

Moj prijatelj, če se sam znajdeš v sezoni puščave, bodi vzpodbujen. Bog te ni zapustil in te ne kaznuje. Bog te pripravlja!


Vir: messengerinternational.org

Avtor: John Bevere

Foto: unsplash.com

Sorodne objave: