Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Deset obljub ob Veliki noči

Deset obljub ob Veliki noči

Brez Velike noči bi bilo Sveto pismo brez pomena. Vsa naša vera in moč za vse, v kar verujemo in kar učimo izhaja iz dejstva, da je Jezus umrl in bil obujen. Brez vstajenja bi bil Jezus le še en dobronamerni posameznik, ki so ga zatrli na višku delovanja. Ampak ker so dogodki Velike noči resnični, lahko vse svoje zaupanje položimo na Božje obljube. Jezus je zmagal nad smrtjo in dokazal, da ima on avtoriteto nad vsemi stvarmi. To pomeni, da ko ti Jezus nekaj obljubi, mu zagotovo lahko zaupaš (2 Korinčanom 1,20). V nadaljevanju najdeš 10 obljub, ki so resnične zaradi Jezusovega dela na križu. 

1. Ne bom umrl. 

”Kdor veruje v Sina, ima večno življenje; kdor pa ne veruje v Sina, ne bo videl življenja, ampak ostane nad njim Božja jeza” (Janez 3,36). 

2. Ni mi potrebno sužnjevati grehu. 

”Kristus nas je osvobodil za svobodo. Zato stojte trdno in se ne dajte ponovno vpreči v jarem sužnosti” (Galačanom 5,1). 

3. Sem nova stvaritev. 

”Če je torej kdo v Kristusu, je nova stvaritev. Staro je minilo. Glejte, nastalo je novo” (2 Korinčanom 5,17). 

4. Ni mi potrebno živeti v strahu.

”V ljubezni ni strahu, temveč popolna ljubezen prežene strah. Strah je namreč povezan s kaznijo, in kdor se boji, ni dosegel popolnosti v ljubezni” (1 Janez 4,18).

5. Ni mi potrebno skrbeti.

”Vso svojo skrb vrzite nanj, saj on skrbi za vas” (1 Peter 5,7).

6. Bog ima zame dobre stvari. 

”Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu” (Rimljanom 8,28). 

7. Nisem sam.

”Naj vam načina življenja ne določa sla po denarju. Zadovoljni bodite s tem, kar imate, ker je Gospod sam rekel: Nikakor te ne bom pustil samega, nikakor te ne bom zapustil” (Hebrejcev 13,5). 

8. Bog želi slišati moje prošnje. 

”Prosíte in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo! Kajti vsak, kdor prosi, prejme; in kdor išče, najde; in kdor trka, se mu bo odprlo” (Matej 7,7-8). 

9. Nekega dne bodo vse slabe stvari odpravljene. 

”Ko odidem in vam pripravim prostor, bom spet prišel in vas vzel k sebi, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz” (Janez 14,3). 

10. Bog me ljubi. 

”Bog je namreč svet tako ljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje” (Janez 3:16). 

Mogoče ti je težko verjeti vsem tem obljubam. Ampak dobra novica je, da se je ta, ki je vse to obljubil, izkazal za zaupanja vrednega. Vsako Veliko noč smo opomnjeni na to, da za Boga nič ni preveliko ali pretežko, in da nas nič ne more ločiti od njega. 

In največja obljuba od vseh: Kljub temu, da bi morali biti za vso večnost ločeni od Boga, je Jezus prišel na Zemljo in dal svoje življenje, da bi premostil prepad, ki je bil med nami in Bogom. Jezus se je odločil, da želi vse, ki verujejo Njemu, ponovno združiti z Očetom in za to je bil pripravljen prestati trpljenje in dati svoje življenje. Praznujmo to Veliko noč z zavedanjem, da imamo Boga, ki nas nikakor ni želel zapustiti. On je Bog čudovitih obljub, ki jim je zvest.


Vir: newspring.cc

Foto: unsplash.com

Sorodne objave: