Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

"Čemu? Saj nima smisla..."

"Čemu? Saj nima smisla..."

Na Kitajskem je danes na milijone kristjanov. Velike zasluge za to grejo zvestemu služenju mnogih misijonarjev, med drugim tudi velikemu Božjemu možu po imenu Dr. James Hudson Taylor.

Hudson Taylor velja za enega največjih misijonarjev vseh časov. Sprva mladi zdravnik v Angliji, se je odločil služiti Gospodu in odšel na Kitajsko, kjer ga je Bog čudovito uporabil.

Preden je šel na Kitajsko, je bil v mestu Hull. Kot mlad zdravnik je pogosto obiskoval mnoge domove, kjer je pregledoval in oskrboval bolne, kakor vsi zdravniki takrat. V eni od hiš je bil zelo bolan mož, ki je bil znan kot velik grešnik in se za Boga ni menil. Hudson Taylor je prihajal k njemu in ga oskrboval. Ponavadi je opravljal svoje delo po naslednjem redu: Vstopil bi v sobo bolnika, kjer je ležal bolan mož na svoji postelji. Opravil je zdravniški pregled, kot ga je moral: menjaval obveze in obliže, ga umival, oskrbel in mu dal potrebna medicinska sredstva.

Vsakokrat, ko je opravil medicinsko plat svojega dela, pa je dr. Taylor rekel temu možu: »Dragi prijatelj, preden grem naprej, ti želim povedati nekaj besed o Jezusu Kristusu. On je kot Božji Sin prišel na ta svet, da reši grešnike. Tudi tebe želi rešiti, potrebno je, da veruješ vanj.« Vsakič, ko je to govoril, se je bolni mož obrnil k zidu ni želel poslušati. Njegov obraz je otrpnil, kot če je okamenel: na obrazu je bilo videti trd in nasprotujoč izraz proti evangeliju.

Taylor je redno prihajal, teden za tednom, mesec za mescem. In vsakič ko je končal s svojim medicinskim delom, se je posvetil temu možu za nekaj minut in rekel: »Dragi prijatelj, preden grem, ti želim povedati nekaj besed o Gospodu Jezusu Kristusu, ki je umrl za nas grešnike.« Mož je vsakokrat obrnil stran svoj obraz – ni želel poslušati. Enega dne je dr. Taylor prišel in pred srečanjem z bolnikom v svojem srcu rekel nekaj, kar pogosto začuti vsak od nas. Rekel si je: »Čemu? Saj nima smisla. To je potrata časa in besed.«

Tisti dan mu je dal vso potrebno zdravilo, oskrbel njegove rane, pospravil v torbo svoje medicinske pripomočke in brez dodatnih besed vzel svojo torbo
ter se namenil proti vratom. V tistem trenutku se je mož nenadno obrnil k njemu in rekel: »Mi danes ne boš govoril še nekaj drugega?« Taylor je pritekel nazaj s solzami v očeh.

Rekel je: »Mož, moram ti povedati, Kristus je prišel, da odreši tvojo dušo.« Sedaj je poslušal s toplino na obrazu. Taylor mu je pripovedoval o Jezusu in
ga vodil do odrešenja njegove duše. Nikoli se ne vdaj. Nikoli ne veš, kdaj pride trenutek, ko se bo podobna zgodba uresničila tudi v tvojem življenju in bo Gospod Jezus postal Rešitelj in Gospod v življenju grešnika, ki mu boš govoril. Gospod bo naklonil, da se bo to zgodilo tudi tebi!


vir: crossroad.to

avtor: unsplash.com

Sorodne objave: