Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Boljše branje Biblije v 3 minutah

Boljše branje Biblije v 3 minutah

Daj nam 180 sekund svojega časa in pokazali ti bomo, kako lahko izboljšaš svoje branje Biblije!

Imaš 3 minute, da to prebereš, tako da kar začnimo…

1. Začni z molitvijo. Bog želi vedeti, da želiš Njegovo pomoč medtem ko ga želiš bolje spoznavati. Preprosta molitev se lahko glasi nekako takole, »Bog prosim pomagaj mi ostati osredotočen nate ko berem ta odlomek in prosim pomagaj mi razumeti to kar ti želiš da se naučim ob branju tega odlomka.«

2. Izberi si knjigo v Bibliji in se je drži. Ne boš imel veliko koristi od svojega časa z Bogom, če boš samo naključno izbral odlomek vsakič ko odpreš Biblijo. Če ne veš, katero knjigo bi izbral, lahko vprašaš starejšega brata ali sestro, ki te dobro pozna in mu zaupaš. Lahko pa poiščeš povzetke določenih knjig v Bibliji in vidiš, katera knjiga bi bila primerna za tvojo situacijo.

3. Preberi odlomek večkrat. To je zelo preprosta stvar, a je velikokrat ne naredimo. Ko znova prebiramo odlomke, lahko odkrijemo majhne stvari, ki jih omenja Biblija in ki tvorijo celotno idejo odlomka. Prav tako je bilo dokazano, da moramo ljudje nekaj slišati ali prebrati trikrat preden si lahko stvari prosto zapomnimo.

4. Piši dnevnik. Če imaš vedno, ko bereš Biblijo, pri sebi kako beležko, si lahko zapišeš svoje misli ob odlomku, specifične vrstice, ki si jih želiš zapomniti, stvari ki jih nisi razumel in bi jih želel vprašati itd. Posebno pomembno je zapisovanje lastnih misli. Kar koli ti pride na misel ob branju si zapiši. Katerih besed/stavkov ne razumeš? Kaj te je vznemirilo ko si bral? Čutiš, da Bog želi, da se na nekem področju spremeniš?

5. S.P.A.C.E.P.E.T.S
To je nekaj, česar me je naučil moj pastor in kar mi je v veliko pomoč, da ostanem osredotočen na Biblijski odlomek. Te črke uporabljamo takole. Vedno ko beremo se lahko vprašamo:

JE V ODLOMKU KAKŠEN/KAKŠNA _______ (vstavi črko)

G= greh, ki ga moram priznati? (ang. S=Sins to confess)

O= obljuba ki so jo moram zapomniti in jo čakati? (ang. P=Promise to claim)

O= odnos, ki ga moram spremeniti? (ang. A=Attitude to change)

Z = zapoved, ki jo moram izpolnjevati? (ang. C=Command to obey)

V= vzor, ki mu moram slediti? (ang. E=Example to follow)

M= molitev, ki jo morem moliti? (ang. P=Prayer to pray)

N= napačna stvar, ki se je moram izogibati? (ang. E=Error to avoid)

R= resnica, ki ji moram verjeti? (ang. T=Truth to believe)

Z = zahvala, ki jo moram izraziti Bogu? (ang. S=Something to thank God for)

Ni verjetno, da bo v besedilu vedno odgovor na vsa vprašanja, ampak zagotovo boš dobil zadosti odgovorov,  ki ti bodo pomagali razumeti česa te želi Bog naučiti.

6. Zaključi z molitvijo. Molitve si lahko prav tako zapišeš, da boš lahko kasneje gledal nazaj in videl kako je Bog odgovarjal nanje.


Avtor: CHRISTOPHER ZABAKS

Vir: fervr.net

Sorodne objave: