Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Bodi zraven!

Bodi zraven!

Rojen si bil v najbolj napeti čas, kar ga je kdaj bilo na Zemlji, a na to nisi mogel vplivati ti niti tvoji straši. Nihče na svetu ni imel vpliva na to. Nihče, razen Boga. Povedano drugače: ON je želel, da ti živiš v tem času in v tem svetu.

To je bil njegov večni namen, njegov načrt, ki ima velikanski pomen za tebe in mene. Nič, kar se v tem trenutku okrog tebe dogaja, ni neodvisno od tebe in Boga. Vse ima opraviti z njegovim namenom zate in za svet. Vse, kar se dotika tebe, se dotika tudi Boga Očeta. Nič, kar se okrog tebe dogaja, njemu ni skrito.

Njegov načrt je uporabiti tebe v mnogih različnih situacijah, da vplivaš na svet okrog sebe, z močjo Božjega kraljestva. Ja, točno tebe!

Ena največji krščanskih laži je, da je naloga ''širiti Evangelij'' le naloga redkih izbrancev. Hvala Bogu, ta napačna trditev je vedno bolj ovržena. Vprašanje zate je: Kdaj nazadnje si povedal drugim nekaj o Božji slavi, ki je v tebi? Kolikokrat letos se je to zgodilo? Bog ima čisto jasno vizijo zate – košček sveta približati Bogu.

Ti si izbran v Njegovi ljubezni, da pričuješ in drugim poveš, kaj si ti doživel z Jezusom in kaj to zate pomeni. To je EVANGELIJ!

Ali veš, da si ti v tvojem okolju Jezusov ambasador? To dejstvo ne moreš spremeniti, saj je tako določil Bog. Ti si za to izbran in nič in ničesar tega ne more spremeniti. Niti ti. Edino, kar se lahko zgodi je, da ti verjameš Hudičevi laži, da to ne velja zate.

Tvoje življenje kot Jezusovega ambasadorja bo postalo popolnoma dolgočasno in nepomembno. Mogoče se čudiš, zakaj drugim, ki imajo manj kot ti, gre bolje in so bolj veseli v življenju. Nezadovoljnost, brezciljnost in duhovna nevztrajnost, so posledice, ki sledijo, če ne boš Jezusov ambasador.

Poglejmo, kaj pravi Jezus: »In glejte: jaz sem z vami (z mojo navzočnostjo, ki jo lahko občutite in doživite) vse dni do konca sveta.« (Matej 28,20)

Vse jasno? Ne! Razumeti moramo ozadje te obljube. Jezus ga opisuje v predhodnih vrstah: Naroča nam, naj gremo med ljudi, jih krstimo, poučujemo in s tem ljudi vodimo k Bogu. Vse jasno? - Na to vprašanje lahko odgovoriš le TI.

Jezus te čaka z življenjem v izobilju. Kdor tega ne veruje ali to zavrača, je izgubil pogled na prakso in poslanstvo kot Jezusovega učenca. Vabim te, da vsak dan na novo razpreš duhovni radar in tako ugotoviš, kje je Gospod pripravil odprta vrata, da deliš njegovo čudovito sporočilo z drugimi.


vir: blog.gospel-forum.de

avtor: Peter Wenz

foto: unsplash.com

Sorodne objave: