Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

7 korakov do zadovoljstva v samskosti - 2. del

7 korakov do zadovoljstva v samskosti - 2. del

2. del: Kako sem se naučila zaupati Božjemu času... in praznovati svojo samskost

4. Investiraj

Uporabi ta čas, da deluješ in se naučiš biti del resnične skupnosti - ne z namenom zakonske zveze, niti zaradi želje po zakonski zvezi, ampak zavoljo skupnosti. Bodi predan svetosti svojih prijateljev. Nauči se zapletati v težje pogovore z milostjo in resnico. Prakticiraj gostoljubje ter odpri svoje življenje in dom za druge. So čudovite stvari, ki jih lahko počneš kot vernik, ki predstavlja Kristusa in povezuje cerkev in svet. To je tudi dober čas, da investiraš vase.

Moraš biti moder s svojimi viri, ampak proaktivno zapusti svojo cono udobja, pelji se na izlet (razvajaj se!), postani član v fitnesu, jej zdravo, pojdi na tečaj kuhanja in začni črtati stvari s seznama želja. Počni stvari, ki te osvežijo in obnovijo in te naredijo navdušenega nad življenjem.

Jaz sem to sezono napolnila z dobrimi knjigami, odlično kavo (ko sem poskušala obiskati vsako kavarno v Chicagu), postala sem "stalna stranka" v eni izmed meni najljubših kavarn, namerno sem se posvetila zdravi prehrani, ki sem jo kupovala, obiskovala sem fitnes ter namerno preživljala veliko časa v spoznavanju ljudi, ki sem jih srečevala na mestih, ki sem jih obiskovala, ko sem gradila skupnost v novem mestu.

5. Praznuj

Iskreno lahko praznujem razmerja v katerih so moji bratje in sestre, lahko stojim ob strani prijateljem, ko zavežejo življenja eden z drugim ter kupujem otroška oblačila in knjige mojim nosečim prijateljicam. Vem, da njihova sreča ne vpliva na manjšanje moje sreče, zato s še večjim veseljem dajem svoj dar praznovanja in prisotnosti. Dajem iz mesta preobilice, zato ker vem, da sem jaz prejela darove in objemam moje življenje v sedanjosti.

Ni mi treba zadrževati moje iskreno veselje za druge, da bi se sama počutila bolje, če nekdo drug dobi nekaj, kar jaz mislim, da primanjkuje meni.

6. Vztrajaj

Najpomembnejše, našla sem ključ do pravega zadovoljstva, ki je, da se naučimo vztrajati v Kristusu. Sv. Avguštin je ganljivo rekel: "Ti si nas ustvaril zase in naše srce je nemirno, dokler ne najde počitka v tebi." Naša srca bodo nezadovoljna in nemirna, dokler ne pogledamo na edinega, ki nam lahko dá pravi počitek ter Ga prosimo, da nas napolni na način, kot lahko naredi samo On.

Da bi lahko vztrajali, moramo poznati tistega, v katerem vztrajamo. Torej, v teh zadnjih časih sem namerno uporabljala svoj čas, da sem spoznavala, kdo Bog je. Vadila sem, da sem sprejela Njegovo besedo in počivala na njej, namesto, da bi grabila in kontrolirala. In tukaj je še ena stvar: nisem imela vedno želje, da bi Ga globlje poznala. Velikokrat sem samo želela, da bi mi dal, kar sem hotela. Ampak sem želela imeti to željo... Za to sem torej molila.

7. Zaupaj

Bolj spoznavam Boga in Njegov karakter bolj polno mu lahko zaupam s svojim življenjem. Zaupam Njegovemu času. Zaupam v Njegovo suverenost. In ne mislim, da se moram truditi in se postaviti v situacije, kjer bom nekoga spoznala ali pa, da bom vidna. Ni se mi treba truditi in proizvajati oz. manipulirati okoliščine, zaupati v aplikacijo za zmenke ali pa se izpostavljati samo zato, da bi se počutila, kot da se nekaj dogaja na tem področju mojega življenja.

Kljub temu mislim, da je zdravo do neke meje, da sem proaktivna in se pokažem, a želim to storiti, ko sem odprta za to, kar Bog dela v mojem življenju, ne zato, da bi delovala na mestu nezadovoljstva in nemira. Ko zaupam Bogu v svojem življenju in delujem v poslušnosti Njemu, živim v središču Njegove volje. In to me postavi na najboljši možni položaj, da nekoga spoznam. Ampak najpomembnejše je, da me to postavi na najboljši možni položaj, da bi živela dobro, služila dobro in ljubila dobro.

Ko sem prakticirala te stvari, sem našla globoko zadovoljstvo. In DA, so dnevi, ko je težko gledati vse okoli mene, ki so zaročeni, poročeni in izbirajo otroška oblačila ter objavljajo vse to na socialnih omrežjih. In to so dnevi, ko se moram izključiti, moram biti prisotna ter uživati življenje za vse, kar je, kjer je in s kom je. Zato ker je to tisto, kar je resnično in to je življenje, ki mi je bilo dano, da naredim največ z njim, ter da sem zvesta z njim.

1. del članka najdeš tukaj ;)


avtor: Hannah Ellenwood

vir: fervr.net

foto: unsplash.com

Sorodne objave: